Фабрика за обработка на млеко

Фонтана
100% природни производи.

Од 1995 година во Прешевската долина произведуваме млечни производи со највисок квалитет, комбинирајќи го традиционалното знаење и модерната технологија. Охрабрување за континуирано подобрување и совршенство сте вие, задоволните клиенти и генерациите што растат со нашите производи.

Нашите производи

Млечните производи Фонтана се синоним за квалитет со децении и разновидната понуда што ја нудиме. Запознајте го нашиот асортиман.

Јогурт

Ајран

Кисела Павлака

Нашата историја

Снабдување со најдобри био-природно производи од 1995 година

Кога во 1995 година решивме да формираме ново име на пазарот на млечни производи, си поставивме три клучни прашања:

Одговорот на три прашања беше ДА. Но, да одговориме за возврат…

Нашите производи се

Без хемикалии

Свежо & Здраво

100% природно

Нашата фабрика

Квалитетот има само едно име.
Промотивно видео

Play Video

Фабриката за преработка на млечни производи Фонтана како важен производител на квалитетна храна, сака да биде меѓу водечките преработувачи на млеко и неговите производи, јогурт, јогурт, сирење во нашата земја и соседните земји, со континуирано подобрување на квалитетот и безбедноста на производите за задоволување на нашите клиенти и потрошувачи.

Основна дејност на фабриката за преработка на млеко Фонтана е производство на ферментирани производи од пастеризирано млеко, хомогенизирани и разделени со среден и долг рок (јогурт, воздушен јогурт, крем, бело сирење Балкфет, сирење кришка, кашкавал, урда, млеко) .

НАШИ ДИСТРИБУТОРИ

Наши репрезентации во земјите од регионот

Дистрибутер за Косово

НТП Фонтана, Косово Поле
Тел. (вибер): +381 64 3556540

Дистрибутер за
Северна Македонија

Фонтана-НМК - ДООЕЛ, Скопје
ул.Булевар Крсте Мисирков 11/1-1, Чаир
Тел. (вибер): +381 64 3556540
Нашиот блог

Најнови вести од нас