Нашата фабрика

Повеќе од една четвртина век, во Прешевската долина произведуваме млечни производи со највисок квалитет, комбинирајќи го традиционалното знаење и модерната технологија.

Имаме цел

Обезбедување на најквалитетни био-природни услуги и производи.

Нашата фабрика ги снабдува фармерите со млеко во нашиот регион во Прешевската долина. Недопрената природа и земјоделците со долга традиција се гарант за квалитетот и исправноста, што е најважно, одличен вкус, за кој имаат корист од незагадени пасишта, чиста вода, остар воздух, во области каде што нема индустрија и големи урбани средини.

Нашата работна енергија во ниту еден момент не го намали нејзиниот интензитет.

Ние постојано го унапредуваме нашето знаење преку едукација и следење на новите светски трендови во производството на млечни производи.

Нашите клиенти го знаат пријатниот вкус и високиот квалитет на производите што ги нудиме.

Производството во фабриката за преработка на млечни производи Фонтана се одвива под строго контролирани услови на затворен циклус на производство кои апсолутно гарантираат исправност и квалитет. На почетокот на нашата работа, решивме да ги примениме европските стандарди во организацијата на производството и бевме сертифицирани со HACCP, што ги гарантира нашите барања за висок квалитет. Денес, со нашиот професионален однос кон добавувачите на сурово млеко, пакувањето, вработените и клиентите, нашата фабрика е основана како лидер меѓу малите и средни млекари во овој дел од регионот со тенденција за натамошно зголемување на производството и проширување на бројот на клиенти.

Дозволениот дневен капацитет е 18000 литри млеко, додека брзината на обработка е 3000 литри на час.

Со цел нашите производи да стигнат до крајните потрошувачи во контролирани услови, ние ги транспортираме со наши посветени возила со системи за ладење.

Околу нас

Фабрика за млечни производи Фонтана е млечна компанија.

Со нашите производи сме присутни во три земји од регионот: Србија, Косово и Северна Македонија, а исто така имаме за цел да се прошириме уште повеќе.

Купуваме млеко од десетици и стотици земјоделци-подизведувачи низ целиот наш регион и пошироко и со нив ги исполнуваме европските стандарди и критериумите за квалитет.

Долгата традиција скоро три децении, стручен кадар, модерна технологија и континуирано унапредување на производството резултира со многу млечни производи што им ги нудиме секој ден на нашите клиенти.

Нашата мисија

Мисијата на фабриката за преработка на млечни производи Фонтана има мисија да ги задоволи потребите на потрошувачите преку производство на традиционални млечни производи со висок квалитет, да ја зачува традицијата на локалните производи, но на иновативен начин и да стане амбасадор на албанските производи на странските пазари.

Фабриката за преработка на млечни производи Фонтана е исто така општествено одговорна за зголемување на потрошувачката на млечни производи во секојдневната исхрана на деца и возрасни, поради виталното значење на овие производи како храна. Користејќи ги вистинските технологии, Фонтана се грижи за зачувување на животната средина за идните генерации, има одговорност пред работниците, обезбедувајќи можност за унапредување и унапредување.

Фабриката за преработка на млечни производи Фонтана исто така очекува спроведување на овие принципи од страна на нејзините клиенти, добавувачи и други партнери.

Нашите сертификати

С љубављу гајене
во нашата фабрика

Ние го споделуваме задоволството од дегустација на вкусни, здрави, хранливи производи со нашите клиенти кои активно учествуваат во спроведувањето на нашата ЦИЛА МИСИЈА која континуирано продолжува да го обединува совршениот мозаик на лидер во производството и квалитетот, кој вработува луѓе, работи на зголемување на ресурси на фондот за млеко во овој регион и добро се враќа во неговата средина преку општествено одговорна дејност.

Уживајте во нашите производи!

Арсим З. Ибрахими

Главен менаџер

Ekipi i punës

Zonjusha Vlora

Udhëheqëse e prodhimit

Filan Fisteku

Shpërndarës