За витко и здраво тело, започнете со нашиот јогурт секое утро

milk, yogurt, drink

За правилно функционирање на целиот организам, калциум е неопходен, а го има во јогурт. Содржината на овој минерал е само една од причините зошто јогуртот е неопходен да се зема секој ден.

Јогуртот поради својата енергетска, нутриционистичка и лековита вредност стана секојдневна храна и лек против болести кои се јавуваат како резултат на современиот начин на живот и исхрана.

Јогуртот содржи јаглехидрати, протеини, масти, калциум. Покрај тоа, тој исто така содржи калиум, витамини Д, Б2 и Б12. Пробиотичките бактерии, кои се повеќе се користат при подготовка на јогурт, се многу важни за цревата, цревната флора и општото функционирање на дигестивниот тракт.

Пробиотиците што ги содржи јогуртот ја враќаат рамнотежата на микрофлората во цревата, што може да помогне при варењето на храната (во спречување на запек, но и дијареја).

Позитивни ефекти за лице кое консумира јогурт се топење на маснотии, зајакнување на имунитетот, регулирање на холестеролот, заштита на срцето итн.

Нашата фабрика нуди висококвалитетен јогурт за кој можете да дознаете повеќе детали.