Главните причини зошто треба да консумирате бело сирење!

greek feta cheese, feta, milk product

Белото сирење е многу здрава храна и има многу причини зошто треба да го консумирате. Една од главните причини се:

Ве штити од расипување на забите – Сирењето има голема количина калциум и малку лактоза, што го штити здравјето на забите.

Спречува карцином – Витаминот Б кој се наоѓа во сирењето го зајакнува имунитетот на организмот и ве штити од разни болести, вклучувајќи рак.

Ги зајакнува коските и мускулите – сирењето е богато со протеини, маснотии, калциум, витамини и минерали кои ги прават коските и мускулите посилни.)

Нашата фабрика произведува висококвалитетно бело сирење Балкфет, како и други млечни производи, за кои можете да дознаете повеќе детали.